Wat als we samen de wereld van morgen bedenken?

https://youtu.be/u3txSUV-Re0

We hopen eindelijk uit een sanitaire crisis te komen die veel van onze overtuigingen heeft geschokt. We hebben de laatste maanden herontdekt hoeveel de sociale banden deel uitmaakten van ons dagelijks geluk. Bij La Tricoterie is het DNA van onze "Fabrique de liens" onder een glazen stolp gezet. Vandaag zien we het einde van de tunnel en we willen een boodschap van hoop uitdragen. We willen geloven in een warme, vriendelijke, feestelijke toekomst.

Twee jaar geleden werd een uitbreidingsproject opgestart, met de bouw van nieuwe ruimtes (waaronder een theater met 160 zitplaatsen), groene dakken en nieuwe perspectieven voor ons culturele seizoen. Vandaag, ondanks de crisis, krijgt het tegen alle verwachtingen toch vorm... om deze nieuwe ontwikkelingen te financieren, lanceert de coöperatie een fundraising en stelt ze voor om samen een nieuwe start te maken.

Wij nodigen u uit om aan boord te komen, als u vindt dat onze maatschappij meer dan ooit behoefte heeft aan culturele en participatieve ruimtes, waar we ontmoetingen koesteren en waar we de wereld van morgen in vraag stellen. Je investeert in een duurzame en innovatieve plek en je kunt deelnemen aan een zinvol burgerproject.

EEN INVESTERING VANAF 230 EURO!

U kunt aandelen verkrijgen die worden tegen een prijs van 230 euro. U vindt in de downloadbare documenten een uitleg over de huidige waardering van "het aandeel". Kortom, deze waardering gebeurt op een zorgvuldige en realistische manier. Er is namelijk alleen rekening gehouden met het nettovermogen (gebouw en uitrusting), en niet met de "activiteiten", vanwege de huidige context.

U kunt dus vanaf 230 euro bijdragen en zo mede-eigenaar worden voor een deel van het project. Om de nieuwe ontwikkelingen te financieren, moeten we 300.000 euro aan bijkomend kapitaalverhoging bereiken. U kunt de evolutie van de campagne volgen op de bovenstaande teller... en een van de rivieren worden die de zee van morgen zullen vormen.

Laatste deelnames :

 • 03/2021: Sandra Gottcheiner heeft ingeschreven voor 1 aandelen op maart 2021
 • 03/2021: Yves Delattre heeft ingeschreven voor 1 aandelen op maart 2021
 • 03/2021: Sylviane Merchez heeft ingeschreven voor 3 aandelen op maart 2021
 • 03/2021: Fabrice Mahieu heeft ingeschreven voor 1 aandelen op maart 2021
 • 03/2021: Katia Mahieu heeft ingeschreven voor 2 aandelen op maart 2021
Zie alle aandelenparticipaties

Waarom zou je een coöperant worden?

Een coöperant worden, betekent in de eerste plaats een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het project.

De afgelopen 10 jaar heeft de Tricoterie, dankzij de bijdrage van de verschillende coöperaties, zichzelf kunnen structureren en de aankoop van haar gebouwen en de verschillende fasen van de renovatie kunnen financieren. We willen deze participatieve energie voortzetten met de inrichting van twee nieuwe ruimtes en de verbetering van onze buitenruimtes.

- coöperant worden betekent niet dat je een donateur of een mecenas wordt. Het betekent de investering in een bedrijf waarvan de belangrijkste troef bestaan uit zijn gebouwen, een belangrijk teken van vertrouwen betekend. Toch is het ook niet zonder risico’s, wij verwijzen u hierover naar de lezing van de "Informatienota".

- Daarna geniet u gratis (alleen in het kader van deze campagne) van de eerste "Tricoteur lid"-kaart, een pasje voor talrijke kortingen op activiteiten van het volgende seizoen.

- Tot slot betekent het dat men zich aansluit bij de gemeenschap van Triocteurs-Coöperanten die meer en meer betrokken zullen zijn bij de activiteiten en zelfs bij de programmatie van deze activiteiten. Op middellange termijn wensen wij de keuzes van ons programmeringscomité namelijk te koppelen aan een besluitvormingsproces waarbij rekening wordt gehouden met de stem van de coöperant bij de ontwikkeling een “coöperanten programmatie” voor het volgende seizoen.

Hoe word ik een coöperant?

Getuigenissen van Tricoteurs

 

Foto’s en plannen

 • Plan 3D de l'espace extérieur
 • Plan 3D de la nouvelle salle de concert et spectacle
 • Plan 3D de notre nouvelle salle de concert et spectacle
 • Plan de coupe de nos nouvelles salles
 • Plan de nos nouvelles salles
 • Scène ouverte du lundi soir
 • Les Liaisons Joyeuses (Théâtre)