Duurzame locatie

EEN DUURZAME EVENEMENTENLOCATIE

De "duurzame" positionering van onze aanpak is eenvoudig: we wensen een zinvolle en reflectieve benadering van onze evenementenpraktijken en die van onze partner-klanten.Dit betekent in de eerste plaats duurzaam voedsel: eten en drinken van de biologische afkomst, fairtrade, seizoensgebonden en/of lokale producten die worden aangeboden aan onze bar, tijdens onze brunch, koffie, restaurant, en natuurlijk door onze " huis " cateringdienst tijdens de evenementen.

Vervolgens proberen we op alle niveaus van de organisatie van onze evenementen een duurzame benadering te ontwikkelen: reflectie over mobiliteit en de ecologische impact van evenementen, afvalbeheer en reiniging met groene producten, geoptimaliseerde energie-verbruik (dubbelstroomventilatie, leds, fotovoltaïsche panelen vgl. foto’s hieronder...), programmering van talrijke zero-waste workshops (DIY schoonmaakproducten, natuurlijke cosmetica, facto-vergisting en kombucha, bokashi-compost, recuperatieworkshops, Wormenbak compost, bee’s wrap, champignonkweek op koffiedik, etc.).

We hebben nog veel projecten die we graag zouden willen ontwikkelen, zoals de invoering van een regenwateropvangsysteem voor de schoonmaak en de sanitaire voorzieningen.

TEKENIS VINDEN
Zoals veel burgerbewegingen, geboren als reactie op de excessen van het ultraliberalisme en een hyper-geïndividualiseerd samenlevingsmodel, voelden we de behoefte om weer betekenisvol te handelen en bij te dragen aan een positieve verandering van de wereld waarin we leven. In het verlengde van de Indignados beweging, maar ook in het meer algemene kader van duurzame ontwikkeling, willen we op onze schaal oplossingen zoeken en bijdragen aan een nieuwe samenleving.

Wij zijn van mening dat dit een terugkeer naar de zinvolle acties vereist, een terugkeer naar de verantwoordelijkheid van burgers en bedrijven en een bewustere manier van leven.

ONZE BUURTACTIES

La Tricoterie programmeert regelmatig activiteiten op het gebied van sociale cohesie om haar wijk, haar gemeente, haar regio en alle gemeenschappen die er deel van uitmaken te mobiliseren rond dit idee van een "Linkenfabriek".

Deze activiteiten zijn gericht op het scheppen van ontmoetingen door het afbreken van de drempels die ons van elkaar vervreemden. Het zijn intergenerationele activiteiten die proberen te strijden tegen vooroordelen en proberen mensen bij elkaar brengen, ongeacht leeftijd, afkomst of sociale klasse.

Een voorbeeld is de nu beroemde "Sefardische couscous" die Joodse en Arabische gemeenschap samenbrengt rond wat deze twee gemeenschappen samenbrengt (voedsel, traditie, afkomst, muziek...).

Het "open podium" in het "Café" op maandagavond biedt de mogelijkheid voor Brusselse artiesten om elkaar te ontmoeten op het podium voor een paar liedjes, gedeeld met een publiek van alle horizons.

Het "Tricoteurs restaurant", met zijn "grote ontmoetingstafel" heeft als doel het isolatie te bestrijden, maar ook om iedereen de mogelijkheid te bieden nieuwsgierig te blijven en zijn of haar kring van bekenden te verbreden.
Tot slot is er "les liaisons joyeux", een project dat wordt uitgevoerd in samenwerking met "Théâtre & Réconciliation", dat op het podium de lokale bevolking, kunstenaars, personen met een handicap of verslavingen en nieuwkomers samenbrengt Voor de gelegenheid van een voorstelling komen deze deelnemers samen om te praten over " samenleven " na een artistieke residentie in La Tricoterie.

Klik hier om meer te weten te komen over onze activiteiten op het vlak van sociale cohesie en onze actie in de buurt!

Ontdek onze agenda van socio-culturele activiteiten voor dit seizoen!

VINDT HIERDE PROGRAMMA’S EN ARTIKELS DIE AAN ONS ZIJN TOEGEWIJD

Portfolio